sâmbătă, 18 februarie 2012

Un fel de tiramisu

Usor si rapid de facut. Aveti nevoie de mascarpone, cateva piscoturi, putin lapte, un ou si niste zahar (puteti creste cantitatile in functie de cat de mult vreti sa faceti...eu am facut numai pentru mine). Mascarponele se bate cu lapte si zahar dupa care il punem putin la frigider pana facem restul.

 Se pune la fiert laptele cu o lingura de zahar, timp in care galbenusul se freaca cu zahar si se adauga in laptele care fierbe, amestecand (asta e laptele de pasare sau boules de neige- bulgari de zapada, cum ii spuneam eu cand eram mica pentru ca asa ma invatase mama, numai ca la reteta asta lipsesc bulgarii).

Dupa ce se raceste putin laptele asta de pasare :)) se inmoaie piscoturile in el si se aseaza intr-un pahar/bol/recipient, dupa care se pune peste mascarponele si gata. Eu am ornat cu bomboane Rum Cocos pentru ca imi era mie pofta :P

Toata treaba dureaza cam 15-20 de minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu