Si una mica asa in prag de Dragobete
Cum se face...
Pentru blat:
200g zahar
100g unt
2oua
2 linguri de miere
200 ml lapte
1 praf de copt
400 g faina
Pentru glazura:
200 grame zahar
100g unt
200 ml lapte
10 ml esenta de rom
3 linguri de cacao
...si aproximativ 200 g nuca de
cocos
Se
amesteca galbenusurile cu untul
(care trebuie scos din frigider dinainte si lasat putin la temperatura camerei
sa se inmoaie), cu laptele si cu mierea, iar albusurile se bat spuma si se adauga zaharul. Se imbina cele doua compozitii obtinute si se adauga faina amestecata dinainte cu praful de copt.
Mai departe se tapeteaza o tava adanca cu unt si faina si se toarna in ea compozitia. Se coace la foc mic...la aragazul meu antic pentru habar nu am cat timp...ma tot uit prin geam la ea cand se rumeneste putin. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca.
Pentru glazura se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb pana se topeste untul si omogenizeaza compozitia.
La final se taie blatul in cuburi, se inmoaie in glazura si se tavaleste ( ca de aia ii mai zice la prajitura asa "Tavalita" ) prin cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu